Hoe registreer ik een dekking?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je een natuurlijke dekking of kunstmatige inseminatie registreren in Gribb? Dat kan! Gebruik dan de optie Dekken. Deze vind je bij Voortplanting onder Taken.

Per dier een melding maken? Tik op Zoek op nummer en selecteer het nummer van het dier waarvan je een dekking wil melden. Nadat je dat gedaan hebt, krijg je onderstaand scherm te zien.

• Pas eventueel rechtsboven de datum aan. Deze datum zal gebruikt worden om de verwachte lamdatum te bereken, welke je kan terug zien in het paspoort via de website.

• Onder Soort dekking heb je de keuze tussen Natuurlijke dekking en Kunstmatige inseminatie.

• Bij Vrouwelijke dieren kun je meerdere dieren toevoegen die op dezelfde dag en wijze gedekt zijn.

• Bij Mannelijke dieren kun je eventueel mannelijke dieren toevoegen.

• Alle dieren toegevoegd? Druk dan op gegevens opslaan en de registratie is gelukt!

Per groep een melding maken? Klik dan eerst op Selecteer een groep en herhaal bovenstaande stappen.