Hoe meld ik een afvoer?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je dieren van jouw bedrijf afvoeren naar een ander bedrijf of naar de slacht? Gebruik dan de optie Afvoer. Deze vind je onder Taken bij Transport.

Per dier een melding maken? Tik op Zoek op nummer en selecteer het gewenste nummer.

Per groep een melding maken? Tik dan op Selecteer een groep en kies de gewenste groep.

• Je kunt vervolgens rechtsboven de datum aanpassen naar de juiste afvoerdatum. Dit is ook de datum die op het vervoersdocument gebruikt zal worden.

• Klik vervolgens op Transportgegevens en vul deze gegevens in. Je kunt een afvoer pas opslaan nadat je dit hebt ingevuld!

Als het kenteken (nog) onbekend is, kun je hier voor nu een streepje invullen en dit later op het vervoersdocument nog invullen.

• Klaar? Druk op Afvoer opslaan. De melding is nu voltooid.

De vervoersdocumenten kun je nu vinden onder Transport bij 'Documenten'.
Klik vervolgens op Afvoer. Je kunt de documenten ook vanuit de app printen door op 'Print document' of 'Print VKI' te drukken.