Hoe meld ik een Q-koortsvaccinatie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vaccinatieplicht

Het jaarlijks vaccineren van je dieren is verplicht in de volgende situaties:
ā€¢ Je houdt 50 of meer schapen of geiten waaronder melkdieren of opfokdieren voor een melkbedrijf. Klik hier voor meer informatie over de vaccinatie
ā€¢ Je houdt schapen of geiten en je dieren komen in aanraking met publiek. Klik hier voor meer informatie over deze situatie.

Het is belangrijk dat je binnen 7 kalenderdagen na de vaccinatie en uiterlijk op 31 juli van elke vaccinatie een melding doorgeeft in het Identificatie- en registratiesysteem (I&R). Dit kan gemakkelijk en snel via de Gribb-app.

Een Q-koortsvaccinatie registreren in Gribb

Ga onder Taken naar Medicijnbehandeling en tik op Los medicijn.

Per dier een registratie maken?

Tik dan op Zoek op nummer en selecteer het gewenste nummer.

Per groep een registratie maken?

Tik dan op Selecteer een groep en selecteer de gewenste groep.

• Tik rechtsboven op de datum om deze te veranderen.

• Tik op Medicijn en selecteer Coxevac. Voeg bij dosering de juiste dosering in cc, g, mg of ml toe.
    ā€‹

• Klaar? Druk op Opslaan en je registratie is gelukt!

Doordat je de optie Coxevac hebt gebruikt, controleren wij van Gribb op de achtergrond - geheel automatisch! - welke Q-koortsmelding er moeten worden doorgeven aan de RVO.