Hoe registreer ik een kenmerk?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met behulp van de optie Kenmerken kun je kenmerken koppelen aan een dier of aan een groep dieren. Je kunt zelf kenmerken toevoegen aan de opties. Voorbeelden van kenmerken zijn bijvoorbeeld Slecht uier, Uitselecteren, Slacht of Gecastreerd.

Kenmerken per dier kun je vervolgens terugzien in het paspoort van het dier. Als je inlogt op de applicatie van Gribb via de website kun je via Lijsten bij Kenmerken ook per kenmerk zien welke dieren je aan een bepaald kenmerk gekoppeld hebt.

Een kenmerk registreren

• Ga onder Taken naar Kenmerken. Om per dier een kenmerk toe te voegen tik je op Zoek op nummer, om dit per groep te doen tik je op Selecteer een groep.

• Wil je nog meer dieren toevoegen? Tik dan nogmaals op Zoek op nummer.

• Tik nu op Kenmerk toevoegen. Je kunt nu twee dingen doen:

1. Kies het gewenste kenmerk wat je reeds aan je lijst met kenmerken hebt toegevoegd door er op te tikken.

2. Voeg een nieuw kenmerk door het gewenste kenmerk in te typen bij Andere kenmerken en hierna op het plusje te klikken. Het kenmerk staat nu in de lijst en kun je nu selecteren.

• Meerdere kenmerken in één registratie toevoegen? Dat kan! Tik dan nogmaals op kenmerk toevoegen.

• Klaar? Druk op Opslaan en je registratie is gelukt.