Hoe werkt MPR melkcontrole?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Gribb app komt goed van pas als je een MPR melkcontrole wil doen. Je koppelt eenvoudig het buisnummer van een melkmonster aan het levensnummer van een dier, zorgt ervoor dat de melkmonsters worden opgehaald en Gribb zorgt ervoor dat je de uitslag van de melkmonsters overzichtelijk ontvangt via ...

MPR melkcontrole via de Gribb app

Ga Taken naar Melkregistratie en tik vervolgens op MPR melkcontrole.

• Tik op Zoek op nummer en selecteer het dier waarvan je een melkmonster hebt genomen. Het eerste dier wat je selecteert wordt automatisch gekoppeld aan buisje nummer 1, het tweede dier wat je scant wordt gekoppeld aan buisje nummer 2 enzovoort.

• Om een volgend dier te registreren, tik je weer op Zoek op nummer.

Het eerste dier wat je selecteert wordt automatisch gekoppeld aan buisje nummer 1, het tweede dier wat je scant wordt gekoppeld aan buisje nummer 2 enzovoort.

Om het nummer van het buisje wat aan een dier gekoppeld wordt aan te passen, tik je op 'x dieren geselecteerd' en vervolgens op het buisnummer achter het levensnummer. Je kunt deze nu aanpassen.

• Pas eventueel rechtsboven de datum aan.

• Maak bij Dagdeel de keuze tussen Ochtend, Middag of Avond.

• Wil je hier ook het aantal gemolken liters kunnen registreren, zorg dan dat je dat in de Instellingen aangeeft!

• Klaar? Druk op Opslaan en afsluiten en de registratie is gelukt!

Het enige wat je nu nog te doen staat is zorgen dat de melkmonsters worden opgehaald zodat deze onderzocht kunnen worden op de gehaltes vet, eiwit en celgetal.