Wat kan ik allemaal zien in het paspoort van een dier?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je de mobiele app van Gribb gebruikt, heb je naast Taken ook de keuze om naar Paspoort of Groepen te gaan. In dit artikel bekijken we het Paspoort. Hier kun je snel en gemakkelijk belangrijke informatie van een dier inzien welke tijdens het werk in de stal of buiten goed van pas kan komen!

• Om naar Paspoort te gaan, tik je na het openen van de app eerst rechtsboven op de drie streepjes en vervolgens op Paspoort.

• Een paspoort bekijk je per dier, dus vul bij Zoek op nummer het levensnummer in van het dier waarvan je het paspoort wil inzien.

• Je ziet nu verschillende gegevens, zoals de geboortedatum, leeftijd, geslacht en ras. Ook kun je meteen zien in welke groep het dier staat.

• Ook kun je vanuit het paspoort gekoppelde kenmerken zien en meteen een nieuw kenmerk toevoegen aan een dier. Lees hier meer over het koppelen van kenmerken aan een dier.

• Na kenmerken kom je de medicatie- en gewichthistorie tegen. Mits bekend, staat ook de afstamming van het dier in het paspoort. Eventueel kun je de afstamming ook vanuit het paspoort toevoegen, door bij Moeder of Vader op het plusje te drukken en het levensnummer van de vader of moeder in te vullen.

• De drachtstatus is ook zichtbaar in het paspoort, als deze al eerder via de optie Drachtig is geregistreerd. Het is ook mogelijk om vanuit het paspoort de drachtstatus te registreren of aan te passen. Tik daarvoor op het pennetje en selecteer de gewenste optie.

• Heeft het dier nakomelingen, dan kun je dit in het paspoort terugzien. Tot slot kun je ook een opmerking toevoegen aan een dier.